Welkom bij Eetbare!

Eetbare is een plantendatabase voor bijzondere soorten eetbare bloemen, bomen en planten.

Op dit moment zijn we hard bezig om deze database te laten groeien.

Plaatje van een Gewone walnoot
Gewone walnoot

De walnotenboom is een sterke, winterharde boom van de eerste grootte. Dit betekent dat de soort uitgroeit tot een grote boom, die makkelijk 12 meter haalt en onder goede omstandigheden uiteindelijk zelfs 30 meter kan worden. Na een jaar of 4 à 5 begint de boom met vruchten geven; de voor ons zo bekende en heerlijke walnoten. Deze vruchten worden ook wel eens okkernoten genoemd en zijn rond oktober van de grond te rapen.

Naar plant
Plaatje van een Wasabi XL
Wasabi XL

Veel mensen kennen wasabi als die pittige groene saus die vaak gegeten wordt bij sushi of andere visgerechten. Maar ken je ook de wasabiplant al? Deze plant komt oorspronkelijk uit Japan en houdt van een schaduwrijke, vochtige omgeving. Wil jij zelf je eigen heerlijke wasabi maken? Dan is de wasabiplant echt iets voor jou!

Naar plant
Plaatje van een Pawpaw
Pawpaw

De Pawpaw wordt gekweekt om haar bijzonder lekkere vruchten; de smaak is een heerlijke combinatie van banaan en mango. Daarnaast is deze vrucht erg gezond vanwege het hoge vitaminegehalte en rijk aan mineralen, zoals magnesium, ijzer en zink. De boom zelf is makkelijk in onderhoud en kan goed in het Nederlandse klimaat aarden.

Naar plant